Siirry pääsisältöön

Ekoilua

Kaapelitehtaalla oli tänä viikonloppuna kuudes vuosittainen Kierrätystehdas-tapahtuma. Tapahtumassa oli ekologisten ja eettisten periaatteen mukaan valmistettuja tuotteita myyviä yrityksiä ja organisaatioita, kierrätysaiheisia työpajoja, muotinäytöksiä, Ilmaistori jne. En ole aikaisempina vuosina osallistunut tapahtumaan, mutta pidin siitä niin, että varmasti menen toistekin. Myynnissä oli upeita tuotteita ja sain kuulla Tekstiilipankista ja muista mahtavista uutuuksista. Vaikka alue oli verrattain pieni, sain siellä kulumaan parisen tuntia.

Tutustuin heti alkuun Harriet Lindin taiteilemiin kierrätyskoruihin. Minun oli "pakko" ostaa kierrätetyistä kahvikapseleista tehdyt Nescafe-korvakorut. Lisäksi ostin häneltä vetoketjuista tehdyn sormuksen. Tässä korusaalis kotona kuvattuna:




Kotilaiturin osastolta nappasin tämän kuvan vanhoista räsymatoista tehdyistä säkkituoleista. Ne olivat todella raikkaita ja ihania, ja ehdottomasti ottaisin mieluummin tuollaisen kuin Fatboyn... :) Upea auringonpaiste taustalta paljastaa myös bloggarin - kutakuinkin tuolta minä näytänkin :)



Mereijan osastolla oli kaiken muun ihanan ohella myynnissä Farrandian pöllökorvakoruja. Olisin varmaan muuten ostanut, mutta koska olin ostanut jo Nescafe-korvikset en enää raaskinut ostaa toisia.. 



Täytyy sanoa, että monella osastollakin olleet tuunatut vaatteet saivat inspiraation lentämään. Pitäisi todellakin saada se ompelukoneeni huollettua, jotta pääsisin itsekin ompelupuuhiin.

Kaiken tämän jo mainitun lisäksi ihastuin niin moneen upeaan asiaan, ettei voi kuin harmitella, etten voinut kantaa kaikkea kotiin. No, eiköhän sekin ole jo ekologisuutta, että ostaa vain sen minkä tarvitsee...

Mutta paras viimeiseksi. Think Today Ecodesignin osastolta en yksinkertaisesti voinut olla lähteä ostamatta upeaa pöllökelloa! Minulla ei ole vuosikausiin ollut kelloa sen takia, että en ole löytänyt kaupoista sellaista, minkä olisin todella halunnut. Ja ajan saa niin näppärästi tarkistettua puhelimesta tai tietokoneelta, ettei seinäkelloa ole tullut juuri kaivattuakaan. Mutta takisin tähän pöllö-ihanuuteen. Se on tehty ylijäämäparketista eikä hintakaan ollut päätähuimaava. Alla uusi pöllömme kuvattuna taannoisella keramiikkakursilla tekemieni esineiden kanssa. 5-vuotiaan taideteokset ovat myös päässeet kuvaan ja löytyvät valkoisen astian sisältä.



Keramiikkakurssista sen verran, että love love love!! Ystäväni pyysi minua mukaansa Työväenopiston järjestämälle puutarhakeramiikka-kurssille. Kyllähän niitä ruukkujakin tuli tehtyä, mutta myös muita pienesineitä. Kurssi kesti vain kaksi "muovailukertaa" ja kolmannella kerralla lasitimme tehdyt työt. Ensimmäinen kerta meni aivan harakoille, tuli kokeiltua vähän jotain, mutta taidot olivat täysin hukassa (vaikka minäkin joskus nuorempana olen saven kanssa työskennellyt). Toisella kerralla pääsimme heti työntouhuun ja työnjälki olikin jo huomattavasti parempaa. Ja sitten se loppui. Täytyy pian jatkaa hyvin alkanutta harrastusta.



Vielä lopuksi vähän vappupäivän tunnelmiin, kävimme katsomassa Haltialan tilan uusia karitsoja. Ja tämän ihanaisen kera toivotan kaikille aurinkoista viikkoa! Meikänainen onkin lomalla :)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusia tuulia

Tämä blogi on tehnyt hidasta kuolemaa jo hyvän tovin. Olen pohtinut paljon erilaisia asioita viime vuoden ja lopulta eräs niistä asioista konkertisoitui. Päätös lopettaa tämä Maison Mimizan ja aloittaa uusi. Tulen kirjoittamaan asioista, joista saan energiaa ja jotka tekevät minut hyvänvoivaksi ja onnelliseksi. Niitä ovat muun muassa lukeminen, käsityöt, liikunta ja matkustaminen. Kohti unelmia! Kiitos teille lukijoille tästä matkasta ja tervetuloa kulkemaan Kultaista polkua kanssani! http://kultainenpolkublog.blogspot.fi/   Minut löytää myös Instasta @jane_crapbag  

Testattu ja hyväksi todettu

Uskaltauduin vihdoin ja viimein ilmoittautumaan Raverlyssa testineulojaksi. Valitsin sellaisen mallin, minkä tällainen hidas ja kädet muutakin tekemistä täynnä oleva neuloja saa valmiiksi määräaikaan mennessä. Pipo. Kiirehän siinä tuli, mutta sain ihan ajoissa pipon valmiiksi ja lähetettyä raportin mallin suunnittelijalle. Kokemus oli tosi kiva, vaikka vähän teki vaikeaa pysyä tiukasti ohjeessa sortumatta soveltamiseen. Mitäs tykkäätte? Pipo pääsee ehdottomasti käyttöön ja pipokelejä varmasti riittää vielä vähän aikaa. Malli: Chunky 4 Cables Hat / Nicki Lantz Lanka: Novita Tempo Ja kyllä minä ehdin jo tehdä toisenkin vähän soveltaen, mutta siitä hieman myöhemmin. Ihanaa sunnuntai-iltaa! Minä vietän tämän illan Rimakauhun ja rakkauden parissa - JEE!

Frillahame

Hyvää alkanutta vuotta 2017! Olen huomannut olevani todellinen pitkänmatkan juoksija. Hitaasti mutta (epä)varmasti saan keskeneräisiä käsitöitä valmiiksi. Tämä hame valmistui vihdoin ja viimein viime vuoden lopussa. Pitkään maaliviiva häämötti ja lopulta sain ommeltua puuttuneen resorin hameen vyötärölle. Ajoitus osui kuitenkin nappiin, juurikin siskontyttöni syntymäpäiväjuhlien aamuna. Resori kiinni ja autoon! Siskontyttö ihastui lahjaksi saamaansa hameeseen ja täytyy sanoa, että hame on hänelle juuri täydellinen. Valitettavasti minulla ei ole näyttää teille kuvia hameesta hänen päällään joten joudutte tyytymään näihin kuviin, mitkä nappasin pikaisesti ennen kuin kääräisin lahjan pakettiin. Kuvitelkaa 8-vuotias tyttö hameen sisään iso ja ylpeä hymy huulille :) Tädin sydäntä lämmittää kun siskontyttö on pukeutunut tähän hameeseen jokainen kerta kun hänet olen sittemmin nähnyt. Paras kiitos mitä toivoa saattaa! Virkkasin hameen Lankamaailmasta saadusta Nordlysin villast